Lucrează de acasă! Cum iți protejezi compania companiei soluția de conectare prin VPN

Angajații companii tale se pot conecta la resursele companiilor de acasă într-un mod sigur si rapid? Experții noastre certificați la cel mai înalt nivel, vă puteți ajuta să funcționeze de oriunde ca și cum sunt la birou! Din 9 martie, muncă la domiciliu a devenit, acolo unde este posibil, o necesitate pentru companii, după cum a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență în contextul pandemiei de coronavirus.

În aceste condiții, așa cum atrag atenția și specialiștii în atacurile cibernetice, traficul online se va aglomera în următoarele, iar riscul de a înmulți a atacurilor hackerilor va crește. Companiile se văd astfel în situația unei imperioase necesități de a se proteja împotriva atacurilor cibernetice, dar și de a oferi angajaților,-un timp record, pentru siguranța și rapidă de a lucra ca și cum ar fi la birou.

Or, una dintre cele mai eficiente soluții IT pentru companiile care vor institui munca de acasa este aceea de a se conecta prin VPN (Virtual Private Network). Aceasta oferă angajaților posibilităților de accesare a datelor companiilor de oriunde, sigure și rapide, iar companiile continuă fără întreruperi din punct de vedere IT a activității. În acest articol vom explica ce înseamnă VPN, cine și de ce ar trebui să folosească în telemuncă, care este pericolul de utilizare a unui VPN gratuit și ce avantaje și dezavantaje oferă utilizatorilor servicii profesionale.

Ce înseamnă o legătură VPN

VPN este acronimul de la Virtual Private Network (rețea virtuală privată) și se referă la un program care creează o conexiune criptată sigură pe o rețea mai puțin sigură, cum ar fi internet. Practic, VPN-ul societății o soluție tehnică prin care se pot interconecta două sau mai multe dispozitive-uri (computer, laptopuri, telefoane) aflate la mare distanță de altele, prin internet.

Pentru a avea acces la sau resursa de date restricționată prin intermediul unei VPN, utilizatorul trebuie să fie autorizat să utilizeze aplicația și să se autentifice prin metode precum parole, date biometrice sau dublă autentificare.

Când este utilizată o rețea virtuală privată

VPN-ul poate fi util persoanelor fizice cât și companiilor atunci când este nevoie ca acestea să acceseze informații stocate pe device-uri aflate la distanță sau să lucreze de la distanță, remote.

Se foloseste foarte des de catre companiile care:

  • permis angajaților să lucreze din afara biroului
  • folosesc liber profesionisti
  • au nevoie să fie în permanență în legătură cu managerii aflați în deplasare
  • doresc să se protejeze transmisiile de date pe dispozitivele mobile
  • doresc să viziteze site-uri web care sunt restricţionate geografice

Cum funcţionează o reţea virtuală proprie

Pentru a fi posibilă transmiterea sigură de date, VPN-ul crează un tunel printr-o rețea publică (internetul de mai multe ori), astfel încât să circule doar prin aceasta. Totodată, rețea virtuală privată asigură criptarea datelor la capătul de trimitere al tunelului și descrierea lor la capătul de primă fază.

Pentru a crea un tunel VPN (tunele în termeni de specialitate),dispozitivul final trebuie să ruleze o aplicație VPN (un client) local sau în cloud. Aplicația rulează în fundal și nu este vizibil utilizatorului decât dacă există probleme de performanță.